Cafea si alte mofturi – de LUNI pana VINERI

Untitled-1 copy“Iaar luni..?!” ; “Yaaay, e Vineri!” ; “Ati facut cafeaua?” ; “Nu vreau sa fie maine luni…!”

Toti am auzit si am vazut cele de mai sus de cel putin prea multe ori incat sa recunoastem cu mana pe mouse ca au dat-o in cliseu. Am construit adevarate branduri din doua zile ale saptamanii si-un drog legal. Desi nu ma pup tot timpul cu inspiratia, le voi lua pe fiecare in parte si-mi voi expune parerea sincera despre ele:

Ziua de LUNI

…acum douaj’ multi de ani, 5 noiembrie cadea intr-o luni. Ma nasteam. Faptul ca evenimentul s-a petrecut in “nefericita” zi, nu ma impiedica sa cred ca, totusi, mama ma vede altfel decat ca pe o eroare menita sa-i extermine buna dispozitie.

DAR

Altele sunt motivele pentru care prima zi din saptamana e atat de insuportabila pentru puhoiul de adulatori ai bebelusilor plangaciosi din poze mazgaline in Paint.

De unde a pornit:

Cu multumiri si “dedicatii speciale”, creatorilor motanului Garfield! Nu am idee in ce conditii muceau oamenii respectivi si cat de timorati erau ei de faptul ca lunea incepe o noua saptamana de munca. Cert e ca le-au iesit pasii crearii unei identitati de marca pentru prima zi a saptamanii.

Unde s-a ajuns:

luni

Pe langa faptul mai mult ca evident ca mucosul din imagine habar n-are de notiunea zilelor intr-o saptamana caci la el toate se desfasoara la fel, constat cu stupoare ca publicitatea negativa injust atribuita acestei zile, genereaza adevarate astenii in randul celor cu program de la noua la cinci.

Ca sa pun paie pe foc, iata, am sa dezvalui un adevar dureros: exista o zi de luni si dupa “Sfarsitul Lumii”, iar gandacii nu sufera din cauza asta.

La polul opus asteniilor, isteriilor, depresiilor, nevrozelor (ferit-a Sfantu’ sa ii vina vreunui “geniu” luminat cu lanterna ideea de a legaliza portul de arma pentru toata lumea) se afla paradisiaca

 

 

VINERI.

De unde a pornit?

Efect secundar al lui “luni”. Daca e musai sa ne vina sa ne taiem venele ca incepe saptamana de lucru, e la fel de musai sa ne bucuram ca se termina.

vineri

Iata cum, in fiecare vineri, “muncitori” de pretutindeni exalta la faptul ca exista aceasta minune supraomeneasca, aceasta oaza de fericire, aceasta….zi de rahat in care ai o gramada de lucruri de facut si nimeni n-are chef de tine PEEENNNNTRU CA E.. vineri.

Nu pot spune ca detest ziua in sine. La fel ca miercurea, de exemplu, ca sa nu mai pomenesc “odiosul” cuvant “luni” (da, am placerea sadica sa-l zic, totusi), e inevitabila scurgerea timpului: minutele in ore, orele in zile, zilele in saptamani, vacantele in luni de munca si apoi iar vacante si tot asa. In schimb, detest aceasta exaltare – pe cat de ampla, pe atat de falsa. Nu cumva in zilele de vineri iti faci planul de actiune pentru saptamana ce urmeaza? Nu cumva vinerea iti prezinti rapoartele saptamanale sau macar te uiti peste ele si te strofoci sa le termini ca sa fie gata luni? Nu cumva te scot din sarite colegii tai la fel de falsi si de iritati  de “povara” muncii?

In sfarsit, ultima dar nu cea din urma,

CAFEAUA

Savuroasa, aromata, NECESARA, ca altfel “fericesti” Pe careva cu un ochi vanat si trei zulufi in minus…!

De unde a pornit?

Exista una bucata companie de renume, care-si pune zilnic sigla cunoscuta “prin popor” drept “Consumer Whore” pe milioane si milioane de pahare din carton. S-a creat o nevoie, din care se infrupta la fel de mult si datatorii de cancere…aa…astia.. producatorii de tigari.

Unde s-a ajuns:

explicatii

La cafea se socializeaza, fie ca e vorba de jumatatea de ora in care se bea licoarea magica impreuna cu colegii, fie ca e un pretext de agatat, fie ca e cea mai ieftina si social acceptata bautura din meniu atunci cand iesi in oras.

Poate ca, in acest moment, consumerismul din jurul acestui drog social-amarui, cu lapte sau fara, o sa inlocuiasca vechea zica de pe tricourile personalizate – in loc de “vodka – connecting people”, o sa fie “coffee – connecting colleagues”.

Poate ca mie-mi place ceaiul, na!